T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / SARIYER - Özdemir Sabancı Emirgan Anadolu Lisesi

Özdemir Sabancı Emirgan Anadolu Lisesi

Telefon
0212 277 56 98
Belgegeçer
0212 277 56 9817
WEB
https://oseal.meb.k12.tr
Adres
YENİKÖY MAH. MEHMETÇİK ÇIKMAZI SK. NO: 3 SARIYER / İSTANBUL
Vizyon
Öğrencilerimiz ; * Bilim ve teknolojinin farkında olan, * Değişime ve gelişime açık, * Öğrenmeyi temel ihtiyaç kabul eden, * Değerlerini yaşayan ve yaşatan, * Hoşgörü sahibi, * Farklılıkları zenginlik kabul eden, * En az bir yabancı dili çok iyi bilen, * Sosyal ve kültürel faaliyetlere katılımcı, * Kendini sorgulayan, * Etkili ve nitelikli, * Çağdaş, demokratik ve lâik bireyler yetiştirmektir.
Misyon
Biz, bütün öğrencilerin öğrenmelerini sağlamak, onların bilgili, becerili ve kendine güvenen bireyler olarak yetişmelerine fırsat tanımak ve onlara 21. yüzyılın gelişen ihtiyaçlarına cevap verebilecek beceriler kazandırmak için varız.
Başarılar
Okulumuz 2011 yılında yapılan Üniversite sınavında İstanbul içindeki okulların arasında dereceye girerek üçüncü sıraya yerleşmiştir. YÖNVER ödülleri kapsamında yapılan büyük organizasyonda Okul Müdürümüz Hasan ÇINAR üçüncülük plaketimizi almıştır.
Öğretmen :40
Öğrenci :524
Derslik :16
Kütüphane Kitap Sayısı :2160
Öğretim Şekli :tekli eğitim sistemi uygulanmaktadır.
Saatler
Anadolu Liseleri Derse Giriş-Çıkış Saatleri:08.15-15.30
Isınma
Doğalgaz Kalorifer sistemi ile ısınmaktadır.
Bağlantı
ADSL
Yabancı Dil
İngilizce (1.Yabancı Dil) Almanca (2.Yabancı Dil
Ulaşım
Okulumuza ulaşım sahilden 42T(Bahçeköy-Taksim)-25E(Sarıyer-Kabataş)-40B(Sarıyer Beşiktaş) otobüsleri ile yeniköy yalılar durağında inilerek ulaşılabilir. Yukarıdan Reşitpaşa´dan geçen minibus ve otobüslerle de muhtarlık durağında inilerek ulaşılabilir. Adresimiz: Özdemir Sabancı Emirgan Anadolu Lisesi Yeniköy Mah. Mehmetçik Çıkmazı Sok.No:3 Sarıyer/İSTANBUL TEL : 0212 277 56 98 FAX : 0212 277 56 98 MAİL: 972876@meb.k12.tr
Servis Bilgisi
Yerleşim Yeri
Okulumuz Sarıyer İlçesinin Emirgan semtinde olup, çevre olarak gayet temiz ve elit bir semtte bulunmakta ve adeta boğazın incisi konumundadır. Emirgan Korusu okulumuzla karşı karşıyadır. Sabancı Müzesi okulumuz çok yakınındadır. Emirgan Çınaraltı bölgesi yerli ve yabancı turistler tarafından sürekli ziyaret edilen lüks bir semttir.
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
Okulumuz merkez konumdadır. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne yaklaşık 4 km mesafededir.
Kontenjan Bilgileri
102
Sportif Etkinlikler
Bilimsel Etkinlikler
Proje Çalışmaları
Yazdır